kali ini berkelana kat smk tasik kesuma. sekolah boleh kira tahap bandar dan majulah.
kalu dulu den biasa turun sekolah kampung-kampung.
sekali bertukar angin ke sekolah bandar pula menimba pngalaman.
atas jemputan saudara putra(bapak), jom la program kepimpinan pelajar smk tasik kesuma.
bukan saja-saja jer jadi fasiliator tapi sekador berkongsi pengalaman dengan adik-adik tentang pemimpin.

program 2 hari 1 malam tapi penatnya mengalahkan program satu minggu, dah approve dah kata2 fasilitator den dulu-dulu masa training of fasilitior, kalau mahu jadi fasilitator kalu tak rasa penat tak lulus lagi la.. (ambo dah lulus)


ramaikan peserta? setiap group 10 orang, berterima kasih semua fasilitator sebab saling tolong menolong kalau tidak tak larat nak jaga 200 orang peserta, kalau dulu-dulu fasilitator sekolah rendah takpa la, ini sekolah menengah. lagi satu ini adalah pemimpin harapan sekolah diorang dari PRS, PENGAWAS, KOPERASI, PSS.

majlis penutup bersama pihak sekolah.

fasilitator yang menpunyai imej yang hebat.

muka ceria hepi go lucky sahaja apabila sudah habis ke majlis terakhir iaitu penutup.

perhargaan buat peserta kem dari para fasilitator kerana menberi sepenuh komitmen melibatkan diri setiap aktiviti yang dianjurkan. semoga ukhwah terjalin :-) 

jom kongsi pengalaman bersama fasilitator yang lain 
perhargaan buat smk tasik kesuma, dan kepada MRC kerana menjemput dalam menganjurkan program, tidak lupa ucapan syabas kepada semua pserta dan fasilitator yang berjaya mencapai matlamat masing-masing.