Keinginan? kemahuan?
kelebihan? keseronakan?
kegembiraan? kebolehan?

Mungkin banyak lagi yang boleh kita senaraikan, semua ini dilakukan untuk mencapai kejayaan yang mana diimpikan setiap insan di muka bumi Allah s.w.t ini. Kejayaan adalah satu lambang yang mulia.
Oleh kerana itu, insan di muka bumi ini sentiasa bersaing untuk mencapai kejayaan. Adakalanya kejayaan yang dikecapi dengan cara sangat susah. definisi yang bagus bagi ana tentang kejayaan adalah perkara yang bagi kita susah untuk dilakukan dapat dilakukan. Itulah kejayaan yang dikatakan menbawa kejayaan manis. Mungkin sesetengah orang berbeza pendapat, bagi ana orang kampung yang miskin lagi manis kejayaan dalam akedemik kerana kesusahan dalam belajar telah mengajar mereka untuk terus berdikari berbanding pelajar di bandar yang menpunyai pelbagai kemudahan. Kalau kita bayangkan di kanpung ketiadaan kelas tuisyen, kebanyakan pelajar yang berjaya bergantung kepada sumber ilmu yang terhad dan meraka terpaksa berdikari mengimplikasi ilmu mereka dalam kehidupan seharian. Semasa di tingkatan 5, dalam chemistry mengajar tenteng latex.
Sebenarnya pelajar dikampung applied untuk menolong keluarga meraka tambahan lagi disebelah pantai timur semenanjung malaysia yang diketahui menglami musim tengkujuh pada akhir tahun dan awal tahun. Bagi menambahkan pendapatan keluarga, mereka melakukan ujian or trial keatas sumber rezeki mereka iaitu getah.. begitulah kisah seorang pelajar di kampung.